Obavijest – sufinanciranje prijevoza

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od iduće školske godine prelazi na novi model sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnog cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim.

Za potrebe izrade novog sustava će se prikupljati osobni identifikacijski brojevi ( OIB ) članova kućanstava učenika. Članovima kućanstva smatraju se osobe koje zajedno žive i podmiruju troškove života bez obzira na srodstvo. Osobe koje ne žive na istoj adresi prebivališta kao učenik/ca ne računaju se u članove kućanstva. Ako je neki član zajedničkog kućanstva preminuo u kalendarskoj godini 2016. , za njega/nju ne računa se prihod. Prikupljeni podaci korist će se samo za navedenu svrhu, a sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Pozivaju se učenici koji su u školskoj 2015./2016. godini ostvarili pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkog računa na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/

 

Upute za pristup aplikaciji nalaze se u samom sustavu i na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf

 

Ispis završne ispunjene elektroničke prijave, koji su potpisali roditelj/skrbnik te učenik/ca, dostavlja se školi koje je prosljeđuje Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje u Primorsko- goranskoj županiji.