Stručni posjet geodeta u Zagreb

1

Dana   4. studenoga 2016. godine, učenici  3.G i 4.G razreda te njihovi profesori Građevinske tehničke škole Rijeka, posjetili su kompaniju Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu gdje ih je dočekala Snježana Bahtijari, direktorica markentinga, komunikacija i društvene odgovornosti. Nakon što smo se udobno smjestili i iznenadili predivnom dočeku, upoznali smo Gordanu Kovačević, predsjednicu kompanije Ericsson Nikola Tesla,  koja je održala svoj pozdravni i motivirajući govor o cjelokupnom projektu i radu njihove kompanije: ˝Zahvaljujem profesorima što su izvukli učenike iz klupa te ih doveli u kompaniju znanja.˝

Što se tiče raznih projekata kompanije, primili smo informaciju o softverskim rješenjima koja nam olakšavaju život, a kako bismo stekli poslovno mjesto u kompaniji, imamo mogućnost jednoga dana posjetiti ljetni kamp za studente gdje bismo pokazali svoju zainteresiranost i dobru volju za novim idejama dobroga života. Baš u tom kampu je i niknula ideja za E-zdravstvom, brzim i efikasnim načinom slanja recepata u medicini.

Upoznali smo, također i Darka Huljenića, menadžera za tehnologiju i znanstvene aktivnosti, koji je govorio o inovacijama Nikole Tesle. Poslije kratkotrajnog i ugodnog predaha u kompaniji, Snježana Bahtijari nas je vodila kroz tehnološki park gdje su nas zaposlenici upoznali sa softverskim rješenjima, ZIS-om gdje se spajaju zemljišnja knjiga i katastar te s E-zdravstvom. Nekada su bili tvornica uređaja, sada su tvornica znanja.

Profesori, ali i mi učenici, zapamtili smo korisnu informaciju i malenu tajnu za pobjedom, a to je kolektivni rad i društvo s kojim dijeliš i stvaraš svoje interese. Biti najbolji! Kroz cijeli obilazak, pratio nas je službeni fotograf Kristian Krog.

2

Nakon posjeta kompaniji, uputili smo se na Geodetski fakultet gdje su nas primili prof. dr. sc. Damir Medak, dekan geodetskog fakulteta i Mladen Zrinski, prodekan geodetskog fakulteta u Zagrebu. Uz njih, upoznali smo dva bivša učenika Građevinske tehničke škole Sergeja Baričevića, asistenta za nižu geodeziju te Matea Gašparovića, asistenta za fotogrametriju. Također, na Geodetskom fakultetu nas je iznenadio bivši profesor Dubravko Špoljarić, sadašnji geodet u servisu Ericsson.

Bili smo vrlo zadovoljni posjetom i zanimljivim odgovorima koji smo dobili od dekana, prodekana i asistenata. Dodatne informacije o studenskom životu dali su nam bivši učenici Građevinske tehničke škole u Rijeci, a sada studenti Geodetskog fakulteta u Zagrebu, Dominik Bebić, Filip Briški i Danijel Hrvatin. Uz cjelokupan izlet, mladi geodeti su zahvalni na vremenu koji su im posvetili članovi kompanije i članovi fakulteta.

Napisala: Ana Boros, 4.G

dsc_1491