Nova izložba u našoj školi

1Povodom završetka još jedne nastavne godine za maturante, otvorena je izložba učeničkih radova iz predmeta Nosive konstrukcije. Svojim radovima izrađenim na računalu predstavlja se jedna generacija učenika, arhitektonskih tehničara, od njihovog prvog do četvrtog razreda. Svi radovi izrađeni su na računalu, u programu AutoCAD. Radovi obuhvaćaju gradivo Nosivih konstrukcija, strukovnog predmeta koji se u našoj školi uči sve četiri godine u međupredmetnoj korelaciji s predmetima struke Arhitektonske konstrukcije i Nacrtna geometrija te općeobrazovnim predmetima kao što su Hrvatski jezik, Matematika, Fizika i Računalstvo. Izložba sadrži učeničke radove sa zadatcima iz osnova statike iz prvog razreda, „riješene nosače“ iz drugog razreda, zadatke iz otpornosti gradiva iz trećeg razreda te nacrte armature iz četvrtog razreda. Većina radova izrađena je u slobodno vrijeme učenika.

2

Izložbu su, u međupredmetnoj korelaciji s predmetom Hrvatski jezik, otvorili učenici IV. AT razreda Hana Mihelčić i Matej Rubinić prezentiravši javni govor kao oblik usmenog izražavanja.

3

4 5

6

Izložba je postavljena u školskoj knjižnici (čitaonici) do 14. lipnja 2017. Izloženi se radovi mogu razgledati svakog dana tijekom radnog vremena knjižnice.

Tina Udović, prof. mentor