Dajem knjigu!

Dragi učenici i nastavnici,
zahvaljujem Vam što ste se uključili u akciju Knjižničarskog društva Rijeka “Dajem knjigu!” te tako pomogli opremanju knjižnice u Dječjoj bolnici Kantrida.

mr. sc. Maja Cvjetković, prof. i mag kroatistike.
web knjiznica

Knjižnice žive kroz stoljeća  životima svojih korisnika koji svoj identitet prepoznaju kao osjećaj osobnosti, pripadnosti, povezanosti s kulturom kao ukupnošću načina života. Za kultiviran život može se reći da je neprekidan dijalog s vlastitim kulturnim djelovanjem. Svatko u svom okruženju čineći dobro daje pozitivan pomak životu kojeg živimo. Za trenutke preoblikovanja stvarnosti postoje knjižničari i knjižnice.

Knjižničarsko društvo Rijeka je odlučilo među svojim članovima u Mjesecu hrvatske knjige, uz Dan hrvatskih knjižnica, organizirati akciju DAJEM KNJIGU. Darujući knjigu željeli smo povezati knjižnom vezom sve one koji je imaju u rukama, velike i male, sve mame i svu djecu koja dožive neku situaciju u bolnici. Time doprinosimo nacionalnoj strategiji poticanja čitanja i njegujemo čitanje iz užitka.  Članovi KDR-a su u svojim knjižnicama, sa svojim malim i velikim članovima, prikupljali knjige i slikovnice za Kliniku za pedijatriju i Kliniku za dječju kirurgiju. Odazvali su se učenici školskih knjižnica u OŠ Kostrena, u OŠ Ivana Zajca i OŠ Jelenje Dražice, u Građevinskoj i tehničkoj školi u Rijeci. 500 prikupljenih knjiga i slikovnica kroz Mjesec hrvatske knjige pokazatelj su dobrog utjecaja knjižničara na osvješćivanje mladih o mogućnostima zajedništva.

Primopredaja donacije biti će u četvrtak, 9.11.2017. u 12 sati, u prizemlju zgrade Poliklinike na Kantridi pokraj prostora igraonice. Donaciju će preuzeti doc. dr. sc. Harry Nikolić, predstojnik klinike za Dječju kirurgiju KBC-a Rijeka, uz prisustvo glavne sestre Klinike za dječju kirurgiju Katice Peranić Šegota, bacc. med. techn. i glavne sestre Klinike za pedijatriju Tatjane Čargonje, mag. med. techn.  

U ime Knjižničarskog društva Rijeka donaciju će predati dr.sc. Korina Udina, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka, mr.sc. Maja Cvjetković, dopredsjednica KDR-a, Jasminka Kovačević, tajnica KDR-a te Koraljka Mahulja Pejčić, članica.