STRUČNI SKUPOVI NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA

KRK, CRES, LOŠINJ (23. – 25. ožujka 2018.)

Stručni skup Zajednice graditeljskih škola Republike Hrvatske održao se od 23. – 25. ožujka 2018. godine u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

U sklopu navedenog skupa održao se i stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća za graditeljstvo u Obrazovnom sektoru za graditeljstvo i geodeziju u organizaciji voditeljice navedenog stručnog vijeća Đenke Kraljić, dipl. ing. građ.

OBILAZAK OTOKA KRKA

Stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća za graditeljstvo u Obrazovnom sektoru za graditeljstvo i geodeziju održao se u petak 23. ožujka 2018. godine na otoku Krku. Posjetili smo i razgledali povijesne znamenitosti Omišlja, antički i ranokršćanski kompleks Fulfinum – Mirine u uvali Sepen nedaleko Omišlja. U Malinskoj smo se upoznali s tkz. zelenom gradnjom na novoizgrađenom Dječjem vrtiću Katarina Frankopan. U gradu Krku obišli smo Osnovnu školu Fran Krsto Frankopan Krk, kao i sportsku dvoranu nadomak škole.

sl.1.

sl. 2.

 

OBILAZAK OTOKA CRESA I LOŠINJA

Stručni skup u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih  održao se na otoku Cresu i Lošinju gdje smo posjetili i razgledali stari grad Osor, grad Cres, Mali Lošinj i Veli Lošinj. Posjetili smo obnovljeni hotel „Bellevue“ i hotel „Punta“ koji se nadograđuje. Oduševio nas je Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju. Sve je bilo popraćeno stručnim predavanjima o urbanističkom razvoju otoka Cresa i Lošinja kao i o uređenju javnih prostora grada Cresa i grada Malog Lošinja, saznali smo detalje u obnovi hotela „Bellevue“ kao i o radovima na izvedbi značajnih projekata na Lošinju.

Na kraju se održala godišnja skupština Zajednice graditeljskih škola Republike Hrvatske.

3

4

dav

burst

Đenka Kraljić, dipl. ing. građ.