Državna matura – jesenski rok

Prijave ispita državne mature za jesenski rok počinju 20.07. u 22:00  i traju do 31.07. u 23:59. Svi maturanti koji žele polagati ispite državne mature u jesenskom roku obavezno moraju ponovno prijaviti ispite u navedenom razdoblju (prijave s ljetnog roka se NE prenose automatski  za jesenski). Za jesenski rok se ne mora prijaviti iste razine obaveznih predmeta niti iste izborne predmete kao u ljetnom roku, bez obzira na to jeste li izlazili na ljetni rok ili ne.

Maturanti koji nisu položili neki od ispita državne mature na ljetnom roku imaju pravo na ponovno besplatno polaganje tog ispita u jesenskom roku.

Maturanti koji su položili ispite u ljetnom roku, ali ponovno izlaze na jesenski rok da bi popravili uspjeh plaćaju izlazak na ispit (neovisno o tome pišu li istu ili drugu razinu ispita). Obveza plaćanja vidljiva je nakon prijave ispita pored svakog prijavljenog ispita pod poveznicom Moj odabir i na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su vidljivi vlastiti podatci za uplatu, koje moraju upisati na uplatnicu. Nije moguće s vlastitim pozivom na broj odobrenja uplatiti ispit drugoga pristupnika, niti od drugoga pristupnika prepisati poziv na broj. Uplate se mogu obaviti u bilo kojoj poslovnici banke ili pošte ili internet bankarstvom.
Centru nije potrebno slati presliku uplatnice, osim u slučajevima kada uplata nije evidentirana niti nakon pet dana.

VAŽNO! Posebno obratite pozornost koji su vam izborni predmeti prijavljeni (prijavom fakulteta automatski se na listu prijavljenih ispita dodaju svi izborni predmeti koji se boduju za taj fakultet pa je potrebno ručno maknuti predmete koje ne želite polagati). Brisanjem studijskoga programa ne brišu se ispiti državne mature i zato je važno nakon brisanja studijskoga programa provjeriti prijavljene ispite državne mature. Obavezno obratite pozornost na to i maknite one izborne predmete koje ne želite pisati i provjerite jeste li prijavili željene razine obaveznih predmeta!