Akcija prikupljanja PVC čepova

U petak, 09. listopada 2020., učenici 3. D razreda Građevinske tehničke škole u pratnji razrednice Helene Maršić, posjetili su Društvo multiple skleroze PGŽ na adresi Kružna 7 u Rijeci, u sklopu projekta prikupljanja plastičnih čepova.

Osnovni cilj projekta bio je prikupiti plastične čepove koje smo prilikom posjeta odnijeli u Društvo multiple skleroze PGŽ.

Jedan od ciljeva projekta jest razviti svijest o odvajanju otpada pri čemu direktno pomažemo Društvu MS u provođenju njihovih aktivnosti. Širenjem humanih vrijednosti, umrežavanjem i djelovanjem, međusobno se povezujemo s drugim ljudima, stvarajući poticajnu okolinu.

Za poticanje humanosti i empatičnosti bili su zaduženi učenici 3. D razreda naše škole, a u akciju su se uključili svi učenici kao i djelatnici škole.

Društvo MS PGŽ prikuplja PVC čepove (od boca i druge ambalaže), a novac koji prime od otkupa koriste za provođenje kvalitetnih aktivnosti poput kreativnih radionica, sportskih susreta, druženja sa stručnim predavanjima, čiji su korisnici osobe oboljele od multiple skleroze te članovi njihovih obitelji i volonteri.

Društvo multiple skleroze Primorsko – goranske županije ( DMS – PGŽ ) je nestranačka, nepolitička i neprofitna humanitarna udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.

Naša škola nastavlja s akcijom prikupljanja plastičnih čepova i u školskoj 2020./2021. godini.