Obavijest o samoizolaciji i zarazi Covidom

Poštovani učenici i roditelji,

Kako se broj zaraženih i osoba u samoizolaciji u Republici Hrvatskoj povećava, želim vam proslijediti najnovije informacije.

.U prilogu su dokumenti Ministarstva znanosti i obrazovanja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te poruka školskog liječnika dr Sandra Kresine.

Školski liječnik je u kontaktu s epidemiološkom službom te u dogovoru s njom poziva učenike u samoizolaciju. Škole su zamoljene za ispomoć epidemiolozima u koraku obavještavanja kontakata u školi, odnosno ukoliko je učenik škole pozitivan na virus, škola obavještava učenike njegovog razreda. Kako bismo smanjili rizik zaraze važno je da roditelji pravovremeno obavijeste školu o bolesti ili samoizolaciji. U prilogu su molbe epidemiologa i Ministarstva odgoja i obrazovanja za pomoć.

U uputi „privremene preporuke-praćenje kontakata“ i općenitom pismu roditeljima, epidemiolozi su još jednom pokušali sažeti najvažnije informacije.

Za sve, i one najuobičajenije simptome, javite se liječniku koji će procijeniti što dalje. Po potrebi možete se javiti i školskom liječniku (sandro.kresina@zzjzpgz.hr

Čuvajte se i ostanite zdravi!

Ravnatelj: Boris Petrović