Zašto učiti njemački jezik?

Dragi roditelji,
dragi učenici,
pred vama ne stoji samo velika odluka o odabiru srednje škole, nego ponovno birate i strani jezik koji će vaše dijete nastaviti učiti.
U priloženoj brošuri se govori o prednostima o učenju Njemačkog jezika. Njemački je najprostraniji materinji jezik u Europi, a među deset je jezika koji se govore najčešće u svijetu. Njemački se ne govori samo u Njemačkoj nego i u Austriji, Švicarskoj, Luksemburgu, Lihtenštajnu, u dijelovima sjeverne Italije, Belgije i istočnoj Francuskoj.
Hrvatska ima i gospodarsku povezanost s njemačkim govornim područjem. Poznavanje njemačkog jezika čini nas konkurentnijima i povećava naše mogućnosti zaposlenja na hrvatskom i inozemnom tržištu rada.
Poželjno je znanje njemačkog jezika, jer „samo“ znanje engleskog više nije dovoljno jer se smatra obveznim. Učenje njemačkog jezika nije tako „teško“ kao što mnogi misle. Lakše se uči uz kvalitetnu i dobro strukturiranu nastavu. Na satu Njemačkoga jezika će se gledati i filmovi, čitati ulomci iz knjiga, slušati glazba i uz mnoge druge aktivnosti pokušat će vam se približiti jedan od najljepših jezika svijeta.