Jesenski rok državne mature – kalendar, upute

Podsjetnik, pravila ponašanja

U školu treba doći barem 30 minuta prije početka ispita. Na ulazu u školu nastavnici će vas uputiti u koju učionicu idete. Na porti obavezno dezifincirate ruke. Tijekom ispita obavezno je nošenje maske (osim u slučaju izuzeća – potrebna potvrda liječnika)

Jako je važno da dođete u školu na vrijeme kako biste u 8:45 svi bili u učionicama jer se tada započinje s otvaranjem ispitnih materijala i čitanjem uputa.

U slučaju kašnjenja raspored po učionicama pronaći ćete na oglasnoj ploči kraj tajništva. Ako zakasnite više od 30 minuta od službenog početka ispita, ne možete pristupiti ispitu.

Na ispite treba ponijeti osobnu iskaznicu (mora stajati na stolu za vrijeme polaganja ispita). Na ulazu u učionicu sve osobne stvari se odlažu na za to predviđenu klupu. Mobitel obavezno isključite (ne samo utišati, nego potpuno isključiti i provjeriti da nemate uključen neki alarm) i ostavite ga s ostalim stvarima na za to predviđenom mjestu. Ako nosite ručni sat i njega skinite prije ulaska u učionicu. Na stolu imate samo osobnu iskaznicu i pribor koji je dozvoljen na pojedinom ispitu. Možete ponijeti i bočicu vode (bez etikete).

Pribor za ispit donosite sami. Za sve ispite to je kemijska olovka plave ili crne boje.
Dodatno za neke ispite pribor uključuje i ravnalo, flomastere, džepno računalo. Za svaki ispit propisano je ispitnim katalogom što je pribor pa provjerite prije ispita.

https://www.ncvvo.hr/ispitni-katalozi-za-drzavnu-maturu-2020-2021/

Džepno računalo bit će pregledano prije ispita. Na Listu džepnih računala bit će upisan tip (naziv i oznaka) džepnoga računala koje pristupnik upotrebljava tijekom ispita. Džepno računalo ne smije imati mogućnost: bežičnog povezivanja s drugim uređajem, uporabe memorijske kartice, simboličkoga računanja, programiranja, grafičkoga prikaza funkcije, deriviranja i integriranja funkcije. Primjere dozvoljenih i nedozvoljenih modela računala možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/10/KALKULATORI_20-01-2020.pdf

Važno je držati se uputa dežurnih nastavnika. Nedozvoljeno je ometanje tijeka ispita, pokušavanje prepisivanja, upisivanje neprimjerenih znakova ili neprimjerenih sadržaja u ispitni test, posjedovanje nedopuštenih materijala itd. Strogo je zabranjeno imati mobitel kod sebe za vrijeme pisanja ispita. Svako kršenje pravila kaznit će se prema Pravilniku o polaganju državne mature.

Sve informacije o državnoj maturi možete pronaći na www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr ili se obratite ispitnom koordinatoru preko Yammera ili na mail (tanja.turak.mandic@gmail.com)

Detaljnije informacije o upisima na studijske programe potražite na www.studij.hr i na stranicama fakulteta.

Sretno na državnoj maturi!