Državna matura – upute, podsjetnik na važne datume

Ljetni rok:

Ispiti počinju:  06. 06. 2017.

Objava rezultata: 12. 07. 2017.

Rok za prigovore: 14. 07. 2017.

Objava konačnih rezultata: 17. 07. 2017.

Potvrde o položenim ispitima 20. 07. 2017.

Mogućnost promjene prioriteta studijskih programa: do 17. 07. 2017. (visoko učilište može za pojedini studijski program odrediti raniji rok)

Jesenski rok:

Obavezno ponovno prijaviti – prijave s ljetnog roka ne vrijede za jesenski!!!

Prijave:  od 20. 07. 2017. do 31. 07. 2017.

 

Podsjetnik, pravila ponašanja

U školu treba doći 30 minuta prije početka ispita i obavezno ponijeti osobnu iskaznicu (mora stajati na stolu za vrijeme polaganja ispita). Na ulazu u učionicu sve stvari se odlažu na za to predviđenu klupu. Mobitel obavezno isključite prije ulaska u učionicu i ostavite ga  s ostalim stvarima. Na stolu imate samo osobnu iskaznicu i pribor koji je dozvoljen na pojedinom ispitu (provjeriti po ispitnim katalozima). Možete ponijeti bočicu vode (bez etikete).

Na ispitima iz Matematike, Fizike i Kemije dozvoljeno je imati džepno računalo. Džepno računalo bit će pregledano prije ispita. Na Listu džepnih računala bit će upisan tip (naziv i oznaka) džepnoga računala koje pristupnik upotrebljava tijekom ispita. Džepno računalo ne smije imati mogućnost: bežičnog povezivanja s drugim uređajem, uporabe memorijske kartice, simboličkoga računanja, programiranja, grafičkoga prikaza funkcije, deriviranja i integriranja funkcije. Primjere dozvoljenih i nedozvoljenih modela računala  možete pogledati u priloženom dokumentu. Džepna-računala-2017.

Važno je držati se uputa dežurnih nastavnika. Nedozvoljeno je ometanje tijeka ispita, pokušavanje prepisivanja,  upisivanje neprimjerenih znakova ili neprimjerenih sadržaja u ispitni test, posjedovanje nedopuštenih materijala itd. Svako kršenje pravila kaznit će se prema Pravilniku o polaganju državne mature

Sve informacije o državnoj maturi možete pronaći na www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr ili se obratite ispitnom koordinatoru (tanja.turak@skole.hr)

Detaljnije informacije o upisima na studijske programe potražite na www.studij.hr i na stranicama fakulteta.

 

Sretno na državnoj maturi!