Uspješni prvi koraci u „Školi za život“

Učenici 1. D razreda napisali su svoju prvu vijest na temu svečanog primanja učenika prvog dana nove školske godine

USPJEŠNI PRVI KORACI U „ŠKOLI ZA ŽIVOT“

NAPISALA: Tina Udović, prof. mentor

Vrijedni učenici 1. D razreda u kontekstu ostvarenja odgojno-obrazovnih ishoda učenja na temelju Kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik, napisali su vijest o svečanom primanju učenika prvog dana nove školske godine 2019./2020. Učeničke radove, nakon što su nastavnica i učenici zajednički analizirali jezične i stilske elemente napisanih vijesti o svečanom primanju učenika prvog dana nove školske godine, objavljujemo u njihovom izvornom obliku. Čestitamo učenicima na njihovim prvim uratcima u „Školi za život“!

 

Svečano primanje učenika prvih razreda Građevinske tehničke škole Rijeka

 Vijest napisala: Nika Grgurić, 1.D

Dana 9. rujna 2019. godine u 11,00 započela je nova školska godina za učenike Građevinske tehničke škole u Rijeci. U učionici  broj 13 okupili su se učenici svih prvih razreda. Toplom dobrodošlicom dočekao ih je ravnatelj škole Boris Petrović, prof.

Nakon što je ravnatelj škole predstavio sve djelatnike škole i učenike pobliže upoznao sa školom, učenici su se zajedno sa svojim razrednicima uputili u učionice gdje su im razrednici objasnili kućni red škole, raspored  sati za novu školsku godinu te kako će se nova školska reforma odraziti na njihovo daljnje školovanje.

 

Vijest napisala: Ivona Žic, 1. D

Dana 9. rujna 2019 u 10,30 sati učenici prvih razreda Građevinske tehničke škole u Rijeci okupili su se ispred škole i zajedno se uputili prema učionici broj 13 na drugom katu u kojoj se održalo svečano primanje učenika. Sve je započelo govorom ravnatelja Borisa Petrovića, prof.  U govoru je ravnatelj predstavio školu i neka od osnovnih pravila ponašanja. Nakon kratkog govora, ravnatelj škole  predstavio je neke od profesora i naposljetku razrednike sva četiri smjera.  Svaki od profesora se poimence predstavio i sa svojim razredom uputio prema učionici. U učionicama svaki od razrednika je učenicima nešto detaljnije pročitao pravila ponašanja i mjere predostrožnosti, izdiktirao prvi raspored sati, opisao školu i što će se u njoj dešavati naredne četiri godine. U 13,00 sati učenici su zadovoljno krenuli kućama.

 

Vijest napisala: Vanessa  Grežina, 1.D

Dana 9. rujna 2019. u 11 sati održano je svečano primanje učenika prvih razreda Građevinske tehničke škole. Svi učenici su već oko 10,30 sati bili na školskom dvorištu. U 10,50 svi zajedno su krenuli prema učionici broj trinaest gdje su se smjestili. Svečano primanje započelo je sviranjem  himne Republike Hrvatske. Ravnatelj Građevinske tehničke škole  Boris Petrović,  prof. je ukratko  objasnio program  u novoj školskoj godini  te ujedno predstavio nastavnike i  učenicima zaželio sreću u novoj školskoj godini. Prije samog odlaska svakog  razreda u svoju učionicu,  ravnatelj je učenicima predstavio razrednike. Nakon svečanog primanja učenici su krenuli sa svojim razrednikom  u učionicu. U učionici su se učenici počeli upoznavati međusobno, a  ujedno i sa razrednikom. Razrednik je pročitao kućni red, podijelio raspored sati  i tu je završio prvi školski dan.

 

Vijest napisala: Edita Remeta, 1.D

Učenici prvih razreda Građevinske tehničke škole u Rijeci okupili su se 9. rujna 2019. godine oko 10,30 sati ujutro na ulazu škole. Svi učenici došli su prisustvovati svečanom primanju učenika koje je započelo u 11 sati. Svečano primanje započelo je sviranjem himne Republike Hrvatske, a zatim je ravnatelj Boris Petrović, prof. poželio dobrodošlicu svim učenicima. Ravnatelj Boris Petrović, prof. upoznao je učenike sa cijelom školom i njezinim djelatnicima te im predstavio i njihove razrednike. Nakon nekoliko rečenica profesora, svaki razred je krenuo prema svojoj učionici u kojoj su se učenici bolje upoznali sa svojim razrednikom i dobili raspored sati. Na kraju upoznavanja profesori su im poželjeli sreću u novoj školskoj godini.

 

Vijest napisala: Katja Kušić, 1.D

U ponedjeljak, 9. rujna 2019. učenici prvih razreda Građevinske tehničke škole Rijeka školske godine 2019./2020. okupili su se u 11 sati u učionici broj 13 zajedno s ravnateljem škole  Borisom Petrovićem, prof. i svojim razrednicima i profesorima. Nakon riječi dobrodošlice i predstavljanja njihovih razrednika uputili su se prema svojim učionicama. Ondje su s razrednicima prošli kroz svoje prve sate u novoj školi i upoznali se međusobno. Nakon toga izašli su iz škole puni uzbuđenja zbog nadolazeće školske godine i novog početka.