BOŽIĆNA AKCIJA PRIKUPLJANJA HRANE I POKLONA ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU

Učenici i nastavnice Građevinske tehničke škole Rijeka okupili su se u najveselijem dijelu kalendarske godine s jednim ciljem – darivati naše sugrađane kojima je pomoć potrebna. U dogovoru sa Socijalnom samoposlugom u Rijeci, naša vjeroučiteljica Anita Baričević Smilović organizirala je prikupljanje namirnica kojima je samoposluga oskudijevala; od prehrambenih proizvoda do higijenskih potrepština.

Neizostavni dio božićno-novogodišnje atmosfere zasigurno su pokloni. Mnogi naši sugrađani nemaju mogućnost uživati u šarenim paketićima iznenađenja. Posebno smo, naravno, osjetljivi na djecu. Zato su učenici 1.D razreda uz pomoć knjižničarke Maje Cvjetković, prikupljali i radili slatke paketiće, kako bi svako dijete moglo uživati u radosti odmotavanja poklona.

Akcija je, na zadovoljstvo cijele škole, bila vrlo uspješna. Uz učenike, priključili su se i nastavnici i nenastavno osoblje škole, na čemu smo im zahvalni.

Ovo nije bila prva, a zasigurno ni posljednja akcija naše škole jer nam je cilj razvijati empatiju naših učenika prema sugrađanima kojima je potrebna naša pomoć.

 

Anita Baričević Smilović

Maja Cvjetković