Sfera 2022

Četvrt stoljeća SFera jednom godišnje raspisuje natječaj za likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Ovogodišnje teme, vezane uz likovnost, koje smo istraživali su: Slikovni jezik treće galaksije i Ljudogojilište.

Naši učenici sudjelovali su sa svojim radovima progovarajući kroz teme raznim načinima i tehnikama; pitali smo se što nas gradi iznutra i izvana, koliko na nas utječu klimatske, tehnološke, socijalne i zdravstvene promjene koje se mijenjaju sve brže i brže te možemo li se oduprijeti lošem i opstati kao jedinstveni oblik postojanja?

Sudjelovali su: Erina Ivanić iz 2.AT, zatim Nika Asić, Karolina Cecilija Krstaš, Marta Magdić, Matea Mijolović,  Anđela Sverić i Tara Zahija  iz 2.D te Nikolina Buha, Tajla Domijan, Leona Godinić, Mila Ilijanić, Justina Javoran, Nola Komljenović i Lucas Kantarević iz 4.D razreda uz mentoricu Branku Merlacchi, prof.

Koristimo objavu i pohvaljujemo sve učenike i njihove izvrsne uratke.

Nagrađeni likovni radovi se svake godine izlažu na SFeraKonu te je ove godine ta čast pripala Justini Javoran iz 4.D razreda, koja je osvojila Posebno priznanje za likovni rad na temu Ljudogojilište u kategoriji srednjih škola. Čestitamo joj od srca!!

 

 

Justina Javoran 4.D

 

Tara Zahija 2.D
Tara Zahija 2.D

 

Tajla Domijan 4.D
Tajla Domijan 4.D

 

Nola Komljenovic 4.D
Nola Komljenović 4.D

 

Nikolina Buha 4.D
Nikolina Buha 4.D

 

Nika Asic 2.D
Nika Asic 2.D

 

Mila Ilijanic 4.D
Mila Ilijanić 4.D

 

Matea Mijolovic 2.D
Matea Mijolović 2.D

 

Marta Margic 2.D
Marta Margić 2.D

 

Lucas Kantarevic 4.D
Lucas Kantarević 4.D

 

Leona Godinic 4.D
Leona Godinić 4.D

 

Karolina Cecilija Krstas 2.D
Karolina Cecilija Krstaš 2.D

 

 Erina-Ivanic-2.AT
Erina Ivanić 2.AT