Volonterski klub „Temelj“

Zasadi stablo, ne budi panj!

Učenici i nastavnici naše škole tijekom godina sudjelovali su u nizu dobrotvornih akcija, ali uvijek individualno i na inicijativu pojedinog predmetnog nastavnika.
Kako bismo poznatom sadržaju dali formu, stručne suradnice pedagoginja Miranda Petrić i knjižničarka Maja Cvjetković ponudile su učenicima i zainteresiranim nastavnicima sudjelovanje u Volonterskom klubu.
Obratile smo se Vijeću učenika te uz pomoć Ane Vrcelj, voditeljice Vijeća, potakli učenike na aktivnost.
Zainteresirani učenici odabrali su ime kluba te je on nazvan “Temelj “, a simbolika imena je višestruka – polazište, ali i bliskost sa stručnom građevinskom terminologijom.
Obratile smo se krovnim udrugama koje u Rijeci potiču i promoviraju volontiranje među mladima i konačno odabrale i prvu akciju.
Pedagoginja Miranda Petrić prijavila je projekt “Zasadi stablo, ne budi panj!” i volonteri su dobili 4 stabla maslina koje je trebalo posaditi. Akciju je podržala i u njoj sudjelovala i naša profesorica Kemije koja inače u školi promiče i vodi ekološke akcije, Helena Maršić.
Ova eko-maslinarska akcija bila je prilika da se povežemo s našom susjednom školom i učenicima 2.razreda smjera Cvjećar te profesoricom Loredanom Raspor-Ramić.
Uz njenu pomoć učenici su zasadili masline, naučili ponešto o sadnji i oplemenili okoliš škole u centru grada.

emelj je postavljen i krenuli smo baš onako kako smo željeli, uključen je velik broj učenika škole i ostvarene su suradnje s predmetnim nastavnicima koji su svoj predmet povezali s idejom volonterstva, etičkih vrijednosti i umjetničkog izraza.

Planovi za novu godinu već postoje, veselimo se novim suradnjama.