ISKOLČAVANJE NA PODRUČJU PARKA DELTA U MEĐUPREDMETNOJ KORELACIJI PREDMETA HRVATSKI JEZIK, GEODEZIJA I ARHITEKTONSKE KONSTRUKCIJE

Učenici 1. GT razreda povodom Dana škole u međupredmetnoj korelaciji predmeta Hrvatski jezik i strukovnih predmeta Geodezija i Arhitektonske konstrukcije prisustvovali su iskolčavanju na području parka Delta pripremivši se za pisanje 1. školske zadaće (vijest)

ISKOLČAVANJE NA PODRUČJU PARKA DELTA U MEĐUPREDMETNOJ KORELACIJI PREDMETA HRVATSKI JEZIK, GEODEZIJA I ARHITEKTONSKE KONSTRUKCIJE

UVOD NAPISALA: TINA UDOVIĆ, PROF. SAVJETNIK

Povodom Dana škole i u međupredmetnoj korelaciji predmeta Hrvatski jezik (nastavnica: Tina Udović, prof. savjetnik) sa strukovnim predmetima Geodezija (nastavnik: Andrej Marinović, dipl.ing.geod.)  i Arhitektonske konstrukcije (nastavnica: Zvezdana Veršić-Žunić, dipl.ing.građev., prof.savjetnik), učenici 1. GT razreda nakon usvojenih odgojno-obrazovnih ishoda učenja predmetnog kurikuluma Hrvatskoga jezika (SŠ HJ A.1.4. Učenik piše tekstove opisnoga i pripovjednog diskursa u kojima ostvaruje obilježja funkcionalnih stilova u skladu sa svrhom i željenim učinkom na primatelja, SŠ HJ A.1.5. Učenik objašnjava morfosintaktička obilježja riječi u rečenici i primjenjuje znanja pri oblikovanju teksta, SŠ HJ C.1.1. Učenik tumači utjecaj medijskih tekstova na svakodnevni život primatelja.) te odgojno-obrazovnih ishoda međupredmetnih kurikuluma, prisustvovali su iskolčavanju na području parka Delta u sklopu predmeta Geodezija i Arhitektonske konstrukcije. Svi učenici u razredu kao pripremu za pisanje 1. školske zadaće (vijest o događaju iz struke građevinskog tehničara) napisali su vijest o događaju kojemu su prisustvovali, a na mrežnim stranicama Školskih novina Građevinske tehničke škole objavljujemo dvije vijesti vrijednih učenica: Gabrijele Babić i Noemi Kapeloto, 1. GT razred, ujedno predstavljajući strukovnu grupu predmeta geodezije i građevinskih tehničara Građevinske tehničke škole.

 

VIJEST NAPISALA: GABRIJELA BABIĆ, 1. GT

FOTOGRAFIJE SNIMILA: NOEMI KAPELOTO, 1. GT

17. studenog 2022. godine u jutarnjim satima od 10 i 45 do 11 i 45 održano je iskolčavanje na području parka Delta u gradu Rijeci povodom Dana škole Građevinske tehničke škole. Prema vlastitom izvedenom projektu učenici 3. AT razreda Filip Levak i Gabriel Matijević ucrtali su na geodetsku podlogu parka Delta tlocrt objekta. Projekt je predan 4. G razredu. Odredili su koordinate karakterističnih točaka i frontova, a podatke je izračunao učenik 4. G razreda. Projekt i učenike su nadgledala dva mentora i profesora Građevinske tehničke škole, profesorica Zvezdana Veršić – Žunić, dipl.ing.građ. i profesor Andrej Marinović, dipl.ing.geod. koji su objašnjavali proces iskolčavanja gledateljima, a to su učenici 1. AT i 1. GT razreda. Nakon završetka projekta, mentori i učenici su bili slikani oko završenog objekta.

 

VIJEST NAPISALA: NOEMI KAPELOTO, 1. GT

Učenici 1. AT i 1. GT razreda Građevinske tehničke škole iz Rijeke prisustvovali su na iskolčavanju parka Delta. Povodom Dana škole događaj se održao 17. studenoga u 11 sati. Prema vlastitom izvedbenom projektu učenici 3. AT razreda, Filip Levak i Gabriel Matijević ucrtali su na geodetsku podlogu parka Delta tlocrt objekta. Odredili su koordinate karakterističnih točaka i frontove, odnosno dužine stranica. Projekt je zatim predan geodetima koji su izvodili iskolčenje. Podatke za iskolčenje izračunao je učenik 4. G razreda. Učenici zaduženi za iskolčavanje su teodolitom pozicionirali točke na koje su postavili kolčiće te su poslije izmjerili udaljenost kolčića. Mentori učenika bili su profesori Zvezdana Veršić-Žunić, dipl. ing. građ. i Andrej Marinović, dipl. ing.geod. Nakon završetka izvedbe projekta u 11, 45 sati, učenici su se sa svojim nastavnicima vratili u školu.