Uspjesi učenika Građevinske tehničke škole na Državnim natjecanjima

Tijekom nastavne godine 2022./2023. učenici Građevinske tehničke škole sudjelovali su na brojnim natjecanjima. Njihovi uspjesi su zadovoljstvo i ponos nastavnika i mentora, a izdvajamo one najuspješnije, na državnoj razini.

Državno natjecanje LIK 2023  održano je Vinkovcima, 26. i 27. travnja. U kategoriji Vizualne umjetnosti i dizajn, 3. mjesto osvojila je učenica Veronika Benzia, 4. razred, smjer  Dizajner unutrašnje arhitekture, čiji je mentor bio Tonči Peranić, prof.

Učenik 3. razreda smjer Arhitektonski tehničar,  Gabriel Matijević, pod mentorstvom Ane Vrcelj, mag. educ. math. et inf.,  osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju programu AutoCAD. Natjecanje je održano 12.5. 2023. g. u Graditeljskoj školi u Zagrebu.

Na natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia učenik 4. razreda smjera Tehničar geodezije i geoinformatike, Luka Zrinšćak, osvojio je 3. mjesto. Mentor učeniku je Marijan Đaniš, dipl. ing. geod.

U Rovinju se od 8. do 10. svibnja 2023. godine održala 46. državna Domijada, natjecanje učeničkih domova Republike Hrvatske u organizaciji Regije Istok. Učenica 3 razreda, smjer Građevinski tehničar,  Gabrijela Keser,  predstavljala je Dom učenika Sušak i osvojila je 2. mjesto u kategoriji Modni dizajn.