Erasmus+ projekt „Gradimo i dizajniramo novu budućnost“:  Putovanja i izleti

 

Nakon prvih dojmova i smještaja u obitelji, nedjelja, 28. siječnja, bila je dan za turistički obilazak Dublina autobusom.

Simpatični vozač autobusa i vodič, Eugene, pričao je mješavinom neobičnog irskog i engleskog narječja, dijeleći s nama zanimljive crtice o Brayu i Dublinu. Polako smo utonuli u sjedala i uživali vožnjom gradskim četvrtima, predivnim viktorijanskim fasadama na kućama sa životopisnim ulaznim vratima, mnoštvu šarenih dućana i ljudi koji prolaze ulicama.

Vidjeli smo kuću pisca Oscara Wildea, zgradu na kojoj su dekoracije iz priče Guliverova putovanja, Jonathana Swifta, bivši hotel u vlasništvu grupe U2 i galiju kojom su na Irsko tlo došli Vikinzi.

Slobodno vrijeme proveli smo lutajući ulicama.  Istražili smo što bi bilo zanimljivo posjetiti i otkriti u ovom gradu koji Irci zovu Átha Cliath na rijeci Liffey u zaljevu okruženom Wicklow planinama.

U Bray – gradić u kojem smo smješteni, vratili smo se Daily vlakom, u kome je ugodno i toplo, taman za kratki odmor prije izlaska u kišovito večernje okruženje obalnog mjesta.

Tjedan je prošao u radu na Revitt programu i upoznavanju s Irskom kulturom i običajima.