Erasmus+ projekt „Gradimo i dizajniramo novu budućnost“: Slobodan dan

U sklopu Erasmus+ projekta imali smo jedan slobodan dan koji smo iskoristili tako što smo obišli zoološki vrt u Dublinu (Dublin Zoo).

Budući da vlakovi ne voze vikendima, morali smo putovati autobusom te nam je zbog toga put do zoološkog vrta trajao dulje. Stigavši u zoološki zaposlenici su bili izuzetno ljubazni prema nama. Studentska i učenička karta bila je 17,5€ + dodatnih 1€ za donaciju zoološkom.

Prolazeći kroz zoološki vidjeli smo puno interesantnih životinja i predmeta – od reptila i fosila dinosaura sve do slonova i žirafa. Sam zoološki je podijeljen na dvije etape – na dio sa životinjama iz Azije i dio sa životinjama iz Afrike, dok su se reptili nalazili u kući reptila i domaće životinje u farmi. Bili smo očarani životinjama koje nisu uobičajene u Hrvatskoj – crvene pande, majmuni, ljenjivci, krokodili, okapi, zebre, flaminga.

Domaće životinje poput svinja, ovca i koza smo čak i dragali. Nažalost zoološki vrt smo morali obići brzim korakom jer je bilo 3 sata prije zatvaranja. Na kraju smo obišli suvenirnicu i vratili se svojim kućama sa svakakvim magnetima i plišanim igračkama. Stvarno nam je bilo divno i jako smo se lijepo proveli.

Anamarija Salopek, 3.D